31. svibnja 2017.
NOVOSTI

Međunarodna znanstvena konferencija "Future World by 2050" u Hotelu Park Plaza Histria

Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" organizira osmu u seriji bienalnih međunarodnih znanstvenih konferencija s ovogodišnjim nazivom "Future World by 2050".

Konferencija će se od 1. do 3. lipnja 2017. održati u Hotelu Park Plaza Histria, na adresi Verudela 17, Pula.

Predstavnici FET-a na konferenciji jesu: prof.dr.sc. Danijela Križman Pavlović, Dekanica FET-a i članica Programskog odbora Konferencije, doc.dr.sc. Dean Sinković, Prodekan FET-a za znanstveno istraživačku djelatnost i međunarodnu suradnju te član Organizacijskog odbora Konferencije i doc.dr.sc. Morena Paulišić koja je Predsjednica Organizacijskog odbora Konferencije.

Pozvani govornici nastupit će prvoga dana konferencije prilikom svečanog otvorenja. Prof.dr.sc. Soumitra Sharma u svojem će govoru preispitati trojstvo religije, filozofije i ekonomije u prošlosti i budućnosti, dok će prof.dr.sc. Nawazish Mirza (Dubai, UAE) govoriti o inovacijama, prilikama i izazovima financijskih sustava u budućnosti. Prof.dr.sc. Daphna Kariv (Izrael) poznata je po publikacijama, ali i neposrednom djelovanju u poduzetništvu kroz poduzetničke inkubatore, poticanje inovacija i mentoriranje start-upova.

Drugi dan konferencije održat će se dva panela. Na panelima će sudjelovati uvaženi profesori, istraživači, ali i brojni predstavnici realnog sektora.

Na prvom panelu, moderatorica izv.prof.dr.sc. Violeta Šugar ugostit će prof.dr.sc. Daphnu Kariv (Izrael), doc.dr.sc. Svena Maričića (Hrvatska), Danijelu Kasumović Maružin (Hrvatska) i dr.sc. Emina Džanića (Hrvatska), koji će razgovarati o inovacijama i poduzetništvu u Hrvatskoj, te preispitivati koje su kompetencije i vještine nužne za uspjeh poduzetnika, kao i prednosti i nedostatke sustava u kojem se poduzetnički pothvat odvija.

Doc.dr.sc. Dean Sinković moderirat će drugi panel, u kojem će sudjelovati prof.dr.sc. Nawazish Mirza (Dubai, UAE), dr.sc. Milford Bateman (UK, Hrvatska), prof.dr.sc. Lesley Sherratt (UK) i prof.dr.sc Phil Mader (UK). Tema drugog panela su prednosti i nedostatci financijskih sustava, pri čemu će se naglasak staviti na održivost lokalnog razvoja financijskih sustava uz preispitivanje globalnih perspektiva do 2050.

Više o konferenciji na linku: Futureworld2050.