08. lipnja 2017.
NOVOSTI

Košarkašice pulskog sveučilišta sjajne na Paris Sport Challenge 2017

Ovogodišnje izdanje Paris Sport Challenge-a okupilo je oko 800 studenata koji su se natjecali u pet sportskih disciplina. Organizatori su sveučilišne sportske udruge nekoliko prestižnih sveučilišta iz Pariza kao što su Sorbona, HEC te Dauphine.

Pulski košarkaši su na prošlogodišnjem natjecanju dobili zlatnu medalju, ove godine se ženska košarkaška ekipa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli okitila srebrnom medaljom.

Košarkašice su igrale vrlo učinkovito na putu do finala, iako su bile lišene prvog centra i jedne od najboljih igračica Maje Ramljak. Predvođene kapetanicom Karmen Čičić sve pobjede do finala bile su uvjerljive, ženska košarkaška ekipa je redom pobjeđivala Sveučilišta Nanter, Kent, Comillas i CUS Milano. U finalu ih je dočekalo američko sveučilište Saint Cloud čija profesionalna košarkaška ekipa predstavlja svojevrsni brend na navedenom sveučilištu. Iako su u prvom dijelu bile u konstantom zaostatku, tricama Hajdin te prodorima Miličević i Čičić u trećoj četvrtini pulske su košarkašice kratko povele. Međutim, duža klupa i dugogodišnja uigranost Amerikanki došli su do značaja u zadnjoj četvrtini što im je u konačnici donijelo zlato pobjedom 52:47.

Pored košarkaškog turnira, organizatori su turnir učinili atraktivnim i natjecanjima u zakucavanju i gađanju trica. A tu je sve iznenadila mlada pulska studentica Lea Hajdin koja je u vrlo jakoj konkurenciji osvojila – zlatnu medalju!

Žensku košarkašku ekipu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli činile su: Čičić, Miličević, Ređepi, Demirović, Mišić, Hajdin, Vukoje i Buršić. Doc.dr.sc. Dean Sinković i Davor Jačimović su vodili ekipu na natjecanju.