20. studenoga 2017.
NOVOSTI

Izvješće s nastupa studentskih sportskih ekipa na EUROIJADI 2017.

Sveučilište Jurja Dobrile sudjelovalo je na međunarodnom sveučilišnom sportsko-akademskom natjecanju EUROIJADA 2017. od 3. do 7. studenog u Parizu.

Međunarodno natjecanje održalo se na prostoru osam sportskih kompleksa u predgrađu Pariza. Ovogodišnja Euroijada sedma je po redu, a pulskim studentima ovo je šesti nastup na međunarodnom natjecanju. Euroijadu organiziraju studentske sportske udruge Sveučilišta u Novom Sadu u suradnji s agencijom Modena travel, a ove je godine okupila 1400 studenata sa brojnih sveučilišta iz Europe, Azije i Afrike. Studenti su se natjecali u ukupno dvanaest sportskih disciplina.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli nastupilo je u konkurenciji futsala, tenisa i šaha i to sve u muškoj konkurenciji. Futsal ekipa ponovila je uspjeh iz Krakowa i osvojila zlatnu medalju. Tenisači su osvojili zlato i broncu dok su šahisti došli četvrti i peti. Uspješnim rezultatima pulsko sveučilište je ponovo dokazalo svoju snagu u pogledu studentskih sportskih natjecanja.

Futsal ekipa još je jednom napravila pravi mali podvig osvojivši prvo mjesto u konkurenciji od gotovo 30 vrhunskih ekipa iz cijelog svijeta. Futsal ekipu činili su: Čulić, Tomić, Funčić, Lolić, Đapić, Šafradin, Matejčić, Kostrenčić i Simenunović.

Tenis turnir bio je novitet za Euroijadu jer se ove godine održao po prvi puta. Boje sveučilišta branili su student Ivo Antonio Vladilo i poznati alumni FET-a Filip Šetić koji iza sebe ima preko 10 osvojenih međunarodnih sveučilišnih turnira te trostruku krunu državnog sveučilišnog prvaka Hrvatske. Ivo Vladilo osvojio je izvrsno treće mjesto pobijedivši kolege sa Sveučilišta iz Valencije, Sveučilišta iz Stockholma a potom i u četvrtfinalu kolegu sa Sveučilišta Pariz Dauphine.

Predstavnici Sveučilišta Jurja Dobrile na vrlo jakom šahovskom turniru bili su studenti Ivica Grabac i Michael Kolić. Kao i prošle godine pulski su predstavnici podijelili su 4. i 5. mjesto ostvarivši isti broj bodova.

Čestitke svim sportašima na izvrsnim rezultatima!