16. ožujka 2018.
NOVOSTI

Nova knjiga prof. emer. Soumitre Sharme "3 Essays on Ancient Civilizations"

Profesor emeritus  Soumitra Sharma, koji djeluje pri Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, objavio je novu knjigu pod nazivom: "3 Essays on Ancient Civilizations". Profesor je svojim radom odlučio popuniti veliku prazninu u znanju svakodnevnog čovjeka o društvenoj, a time i povijesnoj evoluciji ljudske civilizacije.

Ovim djelom dan je uvid u međuzavisnost povijesti, religije i filozofije u širokom društveno- ekonomskom kontekstu. Knjiga sugerira kako je jedina konstantna u čitavoj povijesti ljudske civilizacije upravo ljudsko ponašanje. No unatoč tome, koliko god, budućnosti okrenuta civilizacija želi okrenuti leđa i prekinuti veze s 'nazadnom' prošlošću, ona se uvijek vraća svojim istinskim povijesnim korijenima, društvenoj religijskoj svijesti i filozofskim idejama iz kojih je ponikla.

Djelo je napisano na engleskom jeziku i stilom primjerenim širokoj masi koja nema duboko znanje o civilizacijskim promjenama i njezinom utjecaju na život čovjeka. Upravo zato, čitatelju nije potrebno pozadinsko znanje o materiji, već je ideja knjige, čini se po njezinom narativnom karakteru, prepustiti se priči o razvoju ljudske civilizacije.

Digitalno izdanje knjige, u potpunosti i besplatno, možete preuzeti na sljedećoj poveznici: 3 Essays on Ancient Civilization.