23. studenoga 2018.
NOVOSTI

Istarska županija objavila Natječaj za stipendije

Župan Istarske županije Valter Flego, 13.studenog 2018., objavio je Natječaj za dodjelu stipendija studentima Istarske županije za akademsku godinu 2018./2019.

Prijava na Natječaj za dodjelu stipendija studentima Istarske županije podnosi putem online prijave na: http://javne-potrebe.istra-istria.hr u vremenu od 14. studenog 2018. od 0:00 sati do 28. studenog 2018. do 24 sata.

Istarska županija će za akademsku godinu 2018./2019. dodijeliti ukupno 40 novih stipendija u mjesečnom iznosu od 1.100 kuna, studentima koji redovito studiraju na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj na preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, preddiplomskim stručnim studijima i specijalističkim diplomskim studijima kao i sa njima izjednačenim studijima u inozemstvu.

Pravo na podnošenje zahtjeva za stipendije imaju redoviti studenti koji su državljani Republike Hrvatske, studenti koji su u navedenu akademsku godinu upisani u redovni studij, studenti koji imaju prebivalište na području Istarske županije najmanje pet godina.

Na stipendiju nemaju pravo oni studenti koji su korisnici stipendije grada ili općine u kojoj žive te oni koji su korisnici stipendija iz ostalih izvora.

Uz prijavu na stipendiju, prilaže se privola o obradi i objavi osobnih podataka, izjava studenta da nije korisnik druge stipendije, domovnica (elektronički zapis iz Knjige državljana), uvjerenje o prebivalištu (elektronički zapis o prebivalištu MUP-a RH (ne starije od 6 mjeseci), uvjerenje o redovnom upisu u akademsku godinu 2018./2019., te svjedodžba završne godine srednje škole i svjedodžbe položenih  ispita državne mature za studente prve godine, odnosno prijepis ocjena položenih ispita s prethodne godine studija za studente od 2. godine studija na više.

Dodatno će se bodovati i ukoliko student imaju nagrade i priznate izume ili patente.

Cijeli natječaj moguće je pronaći na linku: NATJEČAJ za dodjelu stipendija studentima Istarske županije za akademsku godinu 2018./19.