20. veljače 2020.
NOVOSTI

Rušenjem starih objekata započela faza izgradnje novih paviljona studentskog doma

Početak radova na izgradnji novih paviljona studentskog doma započeo je u subotu 15. veljače rušenjem starih objekata. Pula za godinu dana dobiva novoopremljena dva paviljona studentskog doma koja će zasigurno biti dom i mjesto za druženje, učenje i nova prijateljstva mnogim studentima.

Novi paviljoni u Studentskom domu Pula brojati će 248 kreveta - u paviljonu „2“ (194 ležaja) i paviljonu „3“ (54 ležaja), a planirani završetak radova je 1. veljače 2021. godine. Postojeća zgrada kotlovnice koja je ukupne površine 850 m2, prenamijenit će se u paviljon „2“ u kojem će se osigurati smještajni kapacitet od 194 ležaja u 97 smještajnih jedinica.

Od ukupnog broja soba, njih „4“ će se prilagoditi osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti, a u objektu će se osigurati i pomoćni sadržaji namijenjeni dnevnom boravku, učenju i prehrani. Objekt koji je prema postojećem stanju praonica rublja Opće bolnice Pula, prenamijenit će se u paviljon „3“ s kapacitetom od 54 ležaja u 27 smještajnih jedinica. U ovoj će se građevini organizirati i dvije učionice, čajne kuhinje i spremišta.

Kako napreduju radovi pripreme za gradnju novih paviljona moguće je pogledati u videu na poveznici: Pogledajte timelapse video snimku početka radova!