09. veljače 2023.
NOVOSTI

Izložba autorice Gordane Ivančić Dobran u galeriji "Studentski"

Izložba autorice Gordane Ivančić Dobran u galeriji "Studentski"

U galeriji " Studentski" Studentskog centra Pula (Preradovićeva 9) otvorena je  izložba slika pulske likovne umjetnice Gordane Ivančić Dobran. Autorica kroz svoja djela propituje međuljudske odnose i prikazuje koliko ti odnosi mogu biti bolni, uvredljivi, neočekivani te razočaravajući. 

Snažnim koloritom primarnih boja te sfumato potezima iskazane su osobne emocije. Glavni likovi najčešće su "mali" ljudi čijim sudbinama upravljaju utjecajni, nadmoćni.

- Radi se o ciklusu koji je nastao u jednom, ne baš sretnom, trenutku mog života kada sam ja ustvari počela slikati oslobađajući se tih negativnih emocija i upravo kroz slike sam iskomunicirala sama sa sobom taj stav, odnosno, takav nekakav osjećaj nemoći, inferiornosti, osjećaj izgubljenosti,  kazala je Gordana.

Autorica je otkrila da je svaka slika nastala u određenom periodu u kojem je trebala nastati te da je za izložbu odabrala najreprezentativnije u ovom smislu. 


- Želim da svatko slike doživi na svoj način. Netko ne mora doživjeti sliku onako kako je ja doživljavam i to je upravo ono vrijedno kod umjetnosti, što je svi možemo gledati vlastitim očima, zaključila je.

Ostatak ove, te ostale cikluse, Gordana je prezentirala na mnogobrojnim izložbama u Italiji, Puli, Rijeci. 

Svakako vam savjetujemo da pogledate izložbu te se zapitate na koji način vi vidite te tumačite ova djela, te što to govori o vašem pogledu na svijet i o situacijama koje vas okružuju.

Galerija fotografija