06. svibnja 2024.
NOVOSTI

Futsal momčad UNIPU-a pokorila EuroMilano 2024.

Futsal momčad UNIPU-a pokorila EuroMilano 2024.

Ovogodišnje izdanje međunarodnog sveučilišnog turnira EuroMilano bilo je fantastično za naše studente. Turnir se održao od 2. do 5. svibnja 2024. u organizaciji studentske sportske udruge ASD Eurosportevents i Sveučilišta Bocconi iz Milana te je okupio preko 1000 natjecatelja s brojnih sveučilišta iz Europe i svijeta koji su se natjecali u osam sportskih disciplina. Sveučilište Jurja Dorbile u Puli, u organizaciji Akademske sportske udruge UNIPUSPORT i Studentskog zbora Sveučilišta, predstavljale su dvije sekcije - muška futsal momčad i ženska odbojkaška ekipa.

Nakon prošlogodišnjeg ''stjecanja iskustva'' pulski su futsaleri ovogodišnje izdanje natjecanja osvojili na dominantan način pokazujući svu raskoš talenta kojeg posjeduju. U napetom su finalu s 3:2 pobijedili španjolsku momčad Sveučilišta u Madridu i zaključili dva dana natjecanja sa sedam pobjeda iz isto toliko susreta. Ženska odbojkaška ekipa pokazala je zavidnu kvalitetu osvojivši drugo mjesto u skupini, ali je u četvrfinalnoj fazi poklekla pred ekipom praškog Sveučilišta budući da su u Milano došle bez tri standardne igračice što se na kraju pokazalo presudnim. 

22. izdanje EuroMilana još je jednom bilo odlično organiziran događaj na kojem su studenti osim sportskog dijela imali pregršt prilika družiti se s kolegama iz cijelog svijeta te upoznati čari Milana. 

 

Futsal momčad Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli nastupila je u sljedećem sastavu: Luka Brajković (c), Niko Vukmir, Antonio Siljan, Belmin Hasanbašić, Marko Gluvaković, Karlo Dumančić, Alen Mišković i Marko Bucaj. 

Ženska odbojkaška ekipa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli nastupila je u sljedećem sastavu: Erika Momić (c), Ena Prnjavorac, Helena Plazanić, Danijela Novaković, Andrea Corazza, Elena Lukašić i Morena Gaber. 

Galerija fotografija