15. svibnja 2024.
NOVOSTI

Večer poezije i glazbe s Umbertom Druschovicem

Večer poezije i glazbe s Umbertom Druschovicem

Gradska knjižnica i čitaonica Pula Vas poziva na večer poezije i glazbe s Umbertom Druschovicem koja će se održati u petak, 17. svibnja 2024. u 18 sati u dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Pula (Kandlerova 39) gdje će biti predstavljena zbirka pjesama Le parole del vento.

S autorom će razgovarati novinarka, prevoditeljica i književna kritičarka Vanesa Begić.

Autorova čitanja glazbenim ulomcima obogatit će tršćanska harfistica Elise Manzutto.

Umberto Druschovic, Pijemontežanin porijeklom, no s balkanskim, grčkim, turskim i francuskim korijenima, poezijom se bavi više od 30 godina. Godine 2003. objavljena je njegova prva poetska zbirka "I colori dell'acqua", koja je doživjela nekoliko izdanja. Nedavno mu je objavljena nova zbirka poezije "Le parole del vento" (koju je izdala Editrice Accademia Barbanera), koju će predstavili u Puli. Njegove pjesme do sada su osvojile više od 50 nacionalnih nagrada te brojne posebne nagrade u svim dijelovima Italije.

Elisa Manzutto, iz Trsta, diplomirala je političke znanosti, a TTCT diplomu podučavanja irske harfe na Comhaltasu u Dublinu (Irska). Od 2015. godine posvetila se nastavi keltske harfe i glazbene propedeutike, predstavljanju instrumenta u dječjim vrtićima, osnovnim, srednjim i srednjim školama te kurikularnoj glazbenoj nastavi.