25. lipnja 2024.
NOVOSTI

Pulske studentice sudjelovale na UNISPORTHR Combat Finalsima

Pulske studentice sudjelovale na UNISPORTHR Combat Finalsima

Nacionalna akademska sportska sezona završila je 8. lipnja, a čast da ''zatvore'' sezonu pripala je borilačkim sportovima. U prostorijama Kineziološkog fakulteta u Zagrebu premijerno su se održala natjecanja u hrvanju i hrvanju na pijesku, a među devet visokoškolskih ustanova iz RH svoje je predstavnike imalo i pulsko Sveučilište.

Naime, u natjecanju iz hrvanja – modificirani stil – nastupile su studentice FOOZ-a Kiara Protulipac i Lucija Bonić. Naše su studentice hrabrim nastupima pokazale vrhunske vještine, mentalnu snagu i izdržljivost te ostvarile sjajan uspjeh – drugo i treće mjesto!

Kratko smo upitali studentice da nam opišu kako je došlo do sudjelovanja te samo iskustvo natjecanja. Na samome početku nas je zanimalo kakav je to modificirani stil hrvanja na što su nam studentice odgovorile kako je modificirani stil hrvanja blaža i manje opasna verzija hrvanja – sadrži elemente bez ozljeda (isključena su tzv. bacanja i gušenja) – kojoj je intencija približiti hrvanje kao sport osobama koje se inače bave sportom, ali ne konkretno i samim hrvanjem.

O tome kako je došlo do sudjelovanja na natjecanju ispričale su nam kako su za natjecanje saznale putem društvenim mreža, te smo se iz čiste znatiželje odlučile prijaviti. Originalno se bavimo MMA sportom, točnije kickboxom, a početkom godine smo zajedno počele intenzivno trenirati u pulskom Trojanu. Pripreme za samo natjecanje odradile smo u dva tjedna pod ''palicom'' trenerice Mateje Josipović kojoj smo jako zahvalne na pomoći i savjetima.

Srebrna je Kiara svoje iskustvo natjecanja opisala kao lijepo i zanimljivo iskustvo koje bi svakako htjela ponoviti i koje ću pamtiti zauvijek. Primarno i dalje nastavljam trenirati MMA sportove te ću svakako u budućnosti, ukoliko bude bilo prilike, gledati da se prijavim na neka nova natjecanja u hrvanju za studente.

Brončana Lucija ističe kako joj je ovo prvi takav oblik natjecanja te da je izuzetno zadovoljna sudjelovanjem s obzirom na to da je tek na početku bavljenja borilačkim sportovima. U početku nisam imala hrabrosti se prijaviti, ali Kiarinom ustrajnošću sam ipak na kraju pristala i sad mi je drago da jesam. Pohvalila bih samu organizaciju natjecanja pa i kolege sudionike koji su bili iznimno dragi i susretljivi, te mi je bio pravi gušt gledati i navijati.

O planovima za budućnost studentice su se složile kako će svakako nastaviti trenirati hrvanje i uz odgovarajuću podršku od strane Sveučilišta predstavljati isto na nadolazećim natjecanjima.

 

U nastavku donosimo galeriju slika: 

slike prezuete sa službene stranice UNISPORT organizacije (https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1uqZ3lHE-L0f-SHWkrtlAq5nXeWfPP8xa)

Galerija fotografija