21. lipnja 2024.
NOVOSTI

"Ispod površine" Noe Sardoz u Studentskom

"Ispod površine" Noe Sardoz u Studentskom

 

U galeriji Studentski otvorena je izložba fotografija mlade umjetnice Noe Sardoz, diplomantice Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, studija vizualnih komunikacija i grafičkog dizajna. Na svojoj prvoj samostalnoj izložbi pod nazivom „Ispod površine“ autorica je predstavila devet fotografija.

Riječ je o intimnom fotografskom zapisu tragičnog iskustva koje je preživio njezin prijatelj. Događaj je to u kojemu je ugašen jedan, a promijenjen život još dvoje mladih ljudi. Jedno od to dvoje je preživjelih mladić koji je dopustio svojoj prijateljici da fotografiranjem njegova ranjenog tijela pokaže vlastitu borbu i pobjedu, pritom vrlo inspirativno djelujući na promatrače.

Prvi put izlažem ove fotografije koje su nastale u sklopu kolegija „Fotografije“ kao slobodna tema. Izložba je zaista osobnog karaktera, budući da se radi o mom prijatelju koji je na fotkama. Htjela sam prikazati njegov put, odnosno dio nakon nesreće koja mu se dogodila na riječkom terminalu. Fotografijama želim pokazati da on nije jadan, već puno snažniji nakon tog događaja. Ne želiš to prikazati, bar ja nisam htjela, kao nešto tragično, već predstaviti kroz spoznaju da svi mi nosimo nekakve ožiljke – netko vidljive, netko nevidljive. U ovom slučaju ožiljci su vidljivi, no sa sobom donose novu – puno snažniju osobu“, kratki je osvrt mlade umjetnice Sardoz.

Okupljenima su se na otvorenju 21. izložbe u organizaciji Studentskog centra Pula obratile ravnateljica Sanda Rojnić Sinković i umjetnica Iva Gašparić pod budnim oko moderatorice Sanje Simeunović Bajec.

Izložba se može pogledati do rujna.

Galerija fotografija