04. listopada 2024.
NOVOSTI

Nika Vitković izlaže u Studentskom

Nika Vitković izlaže u Studentskom

U galeriji Studentski otvorena je izložba slika akademske umjetnice Nike Vitković pod nazivom Odraz slojeva. Na prvoj samostalnoj izložbi, mlada umjetnica predstavlja sedam slika manjih i većih formata platna.

Autorica nakon završene Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna, stječe zvanje magistrice primijenjenih umjetnosti Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci predstavljenim slikama suptilno istražuje osjećaje nježnosti i smirenosti koristeći pritom minimalistički pristup, a inspiracija ovoj seriji bila je priroda i boravak na labinskoj Dubrovi.

Nika Vitković, rođena Puležanka, svojom je temperamentnošću kroz godine izgradila snažan umjetnički indentitet istraživajući i stvarajući i u drugim tehnikama. Aktivno vodi likovne radionice u sklopu Udruge Art Studio Pula, te od 2023. za Udrugu Cerebralne Paralize Istarske Županije pritom podučavajući stručne predmete u svojoj matičnoj ustanovi – Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna. Kako sama navodi, slikarstvo je za nju bijeg od užurbanog svijeta i realističnosti, svojevrsna, osobna terapija.

Okupljenima su se na otvorenju 22. izložbe u organizaciji Studentskog centra Pula obratile ravnateljica Sanda Rojnić Sinković i moderatorica Sanja Simeunović Bajec.

Izložba se može pogledati do studenog.

 

 

Slike: RegionalExpress

Galerija fotografija